Rijnlands model
Na een hartelijke ontvangst door de collega’s van Rijn en IJssel hield dijkgraaf Hein Pieper een inleiding over het Rijnlands model. Volgens hem zijn samenlevingen en organisaties doortrokken van het Anglo-Amerikaanse shareholder value-denken. Aan dat systeem zitten nadelen en er valt af te dingen op de uiteindelijke resultaten. Pieper is een uitgesproken aanhanger van het Rijnlands model, waarin de belangen van alle stakeholders in de samenleving en in organisaties serieus worden genomen. In dat model wordt rekening gehouden met maatschappelijke factoren, zoals natuur, milieu en werkgelegenheid bij het ondernemen. Met innovatie, design en vernieuwingen op het gebied van kunst en wetenschap. Hein Pieper bood aan om hier nog een keer met ons verder over te discussiëren. Dit voorstel werd door een aantal vrouwen van harte ondersteund. Dus daar horen wij meer van via ons Waterlelie-netwerk!
Marke Mallem & Berkelzomp
Meanderproject
Landbouw en milieu
Mooier en aantrekkelijker
Naast een mooiere en schonere Berkel komt er meer gelegenheid voor recreatie. Het zwembad krijgt meer ruimte voor de ligweide en de Berkel is straks beter bereikbaar vanuit het centrum van Almen. Langs de Berkel komen struinpaden. Zo kan iedereen nog beter van het gebied genieten.
Na de boottocht kregen wij in het gemeentehuis van Lochem van de wethouder nog een toelichting op het verplaatsen van het gemeentehuis en de inrichting van de omgeving. Een lastig project dat door goed samenwerken en door serieus naar de inbreng van de burger te luisteren tot een mooi resultaat heeft geleid.
De dag eindigde in het waterschapshuis met een voedzame en gezonde maaltijd. Veel dank aan de organisatoren, onze AB- en (drie!) DB-collega’s van waterschap Rijn en IJssel.
Aaltje Schouten-Saarloos
Tijdens onze netwerkdag op 6 november is ontmoetingsplaats Oase aan de orde gekomen. Waterschap Rijn en IJssel organiseert op 14 november deze innovatieve bijeenkomst in de DRU in Ulft.
uitnodiging_28e_waterleliedag