De 20e Waterleliedag op 11 november 2009 in Almelo

Waterlelies in Ootmarsum

Op woensdag 11 november 2009 organiseerden de vrouwen van waterschap Regge en Dinkel de Waterleliedag. In de ochtend werd een Lagerhuisdebat gehouden en ’s middags bezochten we Ootmarsum voor een leerzame wandeling  langs de beken in het Overijssels landschap.

Ontvangst in het waterschapshuis in Almelo en welkomstwoord door Stefan Kuks, watergraaf van Regge en Dinkel.

Als thema hebben wij communicatiestrategie en relatiebeheer gekozen bij Regge en Dinkel. Wij vertellen u iets over ons bestuursprogramma en over hoe de communicatiestrategie en het relatiebeheer daarin een belangrijke plaats hebben gekregen. Vervolgens willen we juist met u in overleg over hoe de verschillende waterschappen hiermee omgaan en welke rol van de waterschappen verwacht wordt. Wij gaan voor de lunch met de bus naar Ootmarsum naar Restaurant-Hotel Wyllandrie. Wandelend en met de bus bekijken we diverse projecten rond Ootmarsum en de projectleiders vertellen iets over met name de projectcommunicatie en de aanpak met de verschillende relaties in het gebied.

Wij vervolgen ons programma bij de Deurningerbeek. Een project waarbij burgerparticipatie een belangrijk onderdeel is geweest. Hier vertellen wij over de aanpak en laten we u zien tegen welke knelpunten wij zijn aangelopen, maar ook welk resultaat het heeft opgeleverd. Om half vijf rijden we met de bus weer richting het waterschap waar we u een Twents stamppotbuffet aanbieden voordat u aan uw terugreis begint.

We hopen u op 11 november te verwelkomen bij ons Twentse schap om er samen een gezellige, maar ook functionele dag van te maken, waarbij we u meenemen in het Twentse waterschapswerk.