De 21e Waterleliedag op 21 april 2010 in Den Bosch

Francien van de Ven – van Lee

De eerste Waterleliedag in 2010 werd gehouden bij waterschap Aa en Maas in ‘s-Hertogenbosch. Onze Brabantse collega’s zijn van links naar rechts: DB-lid Francien van de Ven-van Lee en de AB-leden Eva Eigenhuijsen, Ellen Niessen-Noordraven en Marianne van de Ven-Meulendijks.

Thema van de bijeenkomst was ‘Water in het stedelijk gebied’. Hiervoor waren drie sprekers uitgenodigd:

Daarnaast vertelde de eerste jeugddijkgraaf, Laura Pierik, ons over haar ervaringen in deze functie bij het Hoogheemraadschap van Delfland.

Na de lunch gingen we per bus naar het centrum van Den Bosch voor een rondvaart op de Binnendieze, daarna bezochten we de Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther. Ten slotte volgden een borrel en een afsluitend buffet in het Dorpsplein, het bedrijfsrestaurant van het waterschap.

 

Na afloop van de Waterleliedag in Den Bosch, op weg naar het station, zag Anita Slaats het volgende: “Vlak voor het drukke kruispunt waar we in en uit de boot waren gestapt, zag ik een mevrouw op straat staan, terwijl er een eend met jongen overstak. Een kuikentje lag op zijn rug voor de stoeprand. Ze pakte het op en zette dat bij de moeder met jongen neer. Die mevrouw was Waterlelie Marlies van Hulsentop van Rivierenland met haar stationsfiets! We hadden geen fototoestel bij de hand, dus ik heb het maar uitgetekend.”