De 24e Waterleliedag op 21 september 2011 in Heerhugowaard

kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

 

De 24e bijeenkomst van Waterlelie vond plaats op woensdag 21 september 2011 in Heerhugowaard. We waren te gast bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat sinds 30 mei een nieuw kantoor heeft betrokken aan de Bevelandseweg (foto boven). Het programma was in juli in een brief aan de deelnemers verstuurd. Het dagthema was waterveiligheid.

 

Na een welkomstwoord van Lydia Snuif-Verwey, algemeen bestuurslid van Hollands Noorderkwartier, bedankte Waterlelie-coördinator Leonie Bruggink het waterschap voor de gastvrijheid en de vrouwelijke bestuurders, Elly, Marjan, Klazien en Lydia, voor de organisatie van deze 24e Waterleliedag. Daarna gaf dijkgraaf Luc Kohsiek een presentatie rond het thema waterveiligheid in Hollands Noorderkwartier onder het motto Welkom in de badkuip van Noord-holland!

Vervolgens presenteerde Tineke Ruigh-van der Ploeg (foto onder) als commissievoorzitter het advies ‘Tijd voor water veiligheid’ van de raden van de Leefomgeving en Infrastructuur, een samenvoeging van drie adviescommissies, namelijk de Raad Landelijk Gebied, de Vromraad en de Raad voor Verkeer en Waterstaat.

 

De ochtend werd afgesloten met een toelichting op en rondleiding door het kantoor van het waterschap. In de middag maakten we een boottocht en bezochten we de Hondsbossche Zeewering. De vrouwen van Hollands Noorderkwartier kregen terecht veel complimenten voor de organisatie. Elly, Klazien, Marjan en Lydia dank jullie wel voor deze 24e Waterleliedag. Op naar de 25e bijeenkomst in het voorjaar van 2012!

Update: Foto’s Leonie, 28 september 2011